Az “In Vino Lidia” koncepciója egyszerű, nem csak a gyomor, de az elme is munkára van fogva. Interaktív, csapatépítő jelleggel, ábrák, térképek, kóstolási és borkisokos, kvíz segítségével beszéljük át a tematikus vacsorai nedűit.

Füle Lídia, ha nem kontroller egy amerikai multivállalatnál, akkor lelkes borértő Budapesten. A bor hosszú évek óta szenvedély. Ha nem a Borkollégiumban tüsténkedik vagy a szakmáról ír, akkor a céges amerikai management részére szervez borvacsorákat.

Ez este alkalmával arra vállalkozunk, hogy együtt tanuljuk meg a bubis italok alapvető készítési módjait, és a legközismertebb fajtáit, mint az olasz Prosecco, a spanyol Cava vagy a francia Champagne. A magyar fronton Törley József munkásságát is ízekre szedjük! Az est végére egyértelmű lesz, hogy mitől „Extra Dry” a Hungária, vagy miért műanyag dugóval zárják a mindannyiunk számára ismert Törley Doux palackjait.

A mindennapi életben könnyen alkalmazható tudással térünk haza, és ha jövő héten a hipermarket polcain a „DOCG” az „NV” vagy a „BdB” rövidítés néz velünk szembe, már magabiztosan dönthetünk.

Az est szokás szerint kvíz és nyereményjátékkal zárul.

A borvacsora részletei

Helyszín: Városliget Café / 1146 Budapest, Olof Palme Sétány 5.
Időpont: 2019. augusztus 5 (hétfő) – 19:00
Jelentkezési határidő: augusztus 5., 12:00
Fizetés: helyszínen a vacsora után készpénzzel vagy bankkártyával
Részvételi díj: 15990 Ft / fő – ami a helyszínen, vacsora után fizetendő

Az borvacsora menüsora:


Freixenet Prosecco D.O.C. – Extra Dry
Sajtos Grissini
Törley Hungaria Zöld Veltelini Brut Limited Edition
Amuse Bouche / Chef’s surprise
Freixenet Cordon Negro DO Cava
Meggybalzsamos nyári saláta grillezet barackkal
Francois Pinot Noir Zero Dosage 2015
Rosé Kacsamell szedermártással, pirított házi nudlival
Duval –Leroy Brut Champagne NV vs. Meglepetés tétel
Aranydurbincs filé paradicsomos gerslirizottoval
Bodvin Sárgamuskotály Félszáraz 2017
Joghurtos – sárgabarackos mousse

Szakmai partnereink