Panarini Hungária – Egy jó fogás!

„Célunk, hogy a halak fogyasztását a hétköznapok részévé tegyük és azokból készült halkészítményeinket mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyük. Édesvízi halakat nevelünk saját telepünkön, ezt a halak számára is megfelelő, ellenőrzött és fenntartható körülmények között tesszük. Ezen kívül más halgazdaságokkal együttműködve, a többi kedvelt és ismert halfajtát is szerepeltetjük kínálatunkban. Célunk, hogy valamennyi háziasszony, valamint főzni tudó és szerető családfő, minél gyorsabban a család asztalára varázsolhasson egy finom halas menüt, úgy, hogy utána maradjon elég idő “lelassítani” és egymásra figyelni.”

Saliverzum Családi Gazdaság

Sándor Éva és lányai a balástyai Gajgonya tanyai részen működtetik családi gazdaságukat. 12 évig dolgoztak egy zöldségkutatónak, majd egy fővárosi francia étterem biztatására fogtak minőségi mini zöldségek és saláták termesztésébe. Ma már több mint 30 különböző levélzöldség faj található a kínálatukban, de ehető virágokat és bébi zöldségeket is termesztenek. Árujuk mindig frissen, mosva és csomagolva érkezik, illetve közvetlenül a felhasználóhoz kerül, kiiktatva a köztes kereskedelmet. 2019-ben elnyerték az Aranyszalag minőségtanúsító védjegyet, illetve bekerültek a Magyar Konyha gasztronómiai magazin által szervezett szavazáson a legjobb alapanyagot előállító Top 100 termelőbe és az arról megjelent kiadványba.

Séf Kertje

"Helyben termesztett, kiváló minőségű konyhai alapanyagokkal hozzájárulni a magyar gasztronómiai törekvésekhez.”

A Séf kertje 2010 óta ennek a jelmondatának megfelelően termeszt mikrozöldeket, levélsalátákat és ehető virágokat, kizárólag éttermeknek részére.

A magyar Bocuse d'Or csapat beszállítója. A kertészet Pilisen található, Budapesttől 40 km-re. Odafigyeléssel nevelik a több mint kéttucatnyi növényfélét, konyhára "szabott" méretekben, amelyből séfjeink könnyedén kiválaszthatják az éppen aktuális étlaphoz valókat.

Éttermünkkel a 2020-as újranyitás óta állnak kapcsolatban.

Zümi Méhészet

 „A méhészet családi örökségként, nagyapámtól maradt rám és családomra. Valahányszor pörgetek és velem vannak a fiaim, úgy érzem, természetes folytatása vagyunk a múltnak és jelene fiaink jövőjének. Nézem, ahogy feleségem ugyanannál az asztalnál válogatja és tisztítja a gyümölcsöt, alkotja a téli kamra kincsét, mint annak idején nagyanyám. Nagyapa emléke ott van minden üveg mézünkben. Krémmézeink és gyógynövényes mézeink pedig tükrözik azt az újító szándékot, amely belőlem fakad. Mindig többet szeretnék elérni, többet tenni, többet adni. A legjobbat a családom és a te családod asztalára.”

Perjés Tibor Péter őstermelő

„Családi gazdaságunk Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Mezőtúr külterületén található.

Fő tevékenységünk spárga termesztés valamint szamóca és méz termelése. A gazdaságunk központja az ültetvény közepén helyezkedik el, ahol az áru, piaci kereskedelmi előkészítése a közvetlen betakarítás után történik, így minőségromlás nélkül kerül a hűtőkamrába illetve a fogyasztókhoz. Spárga termőterületünk 6,7 hektár, melyet 2004 óta ültetvényként művelünk. Növényeink ép, egészséges, egyenes 20-25 cm hosszúságúak, tisztított, válogatott kézi vagy gépi méretre vágással készülnek.

Petróczki családi vállalkozás

A Petróczki család 1998 óta foglalkozik fűszerpaprika termelésével és az abból származó őrlemény értékesítésével.

A család minden tagja ki veszi a munkából a részét. Nagyszülők segédkeznek a folyamatos háttérmunkában, a fiatalabb korosztály feladata a vetés, művelés, betakarítás. A termék nyers paprika vagy őrleményként kerül a piacra.

„Mikor elkezdtünk a fűszerpaprika termelésével foglalkozni nagyon kicsi területen műveltük és családi, baráti, jó szomszédi társaságok jöttek segíteni szedéskor illetve csipedéskor. Ilyenkor a hangulat nagyon jó volt, mint a régi időkben a fonokban.”

Sok oda figyelés és gondosan előállított élelmiszer elérte a kiváló minőséget, így eljutott Ausztráliába, Amerikába, Németországba, Olaszországba, és Magyarországon is számos területre.

Füredi Zsolt Galambtenyésztő

„A galambok szeretete gyerekkoromból ered. Mindig csodálattal voltam irányukba. Az évek alatt megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék velük komolyabban is foglalkozni és ezzel együtt népszerűsíteni a kissé elfeledett galambhúst.

2020 tavaszán alakult minden úgy, hogy elinduljak egy nem túl nagy állománnyal, ami jelenleg is aktívan teszi a dolgát. Törekszem arra, hogy minőségi hús kerüljön a galambhúst választók asztalára, ezért csakis jó minőségű szemes takarmány keverékkel etetek.

Az étteremmel hirdetés útján kerültem kapcsolatba. Dobosy József séf úr személyesen látogatott el hozzánk, ahol megtekintette a galambállományt és a tartási körülményeket. Nagy örömömre azóta is rendszeres vásárlónk.”

Váli Borászat

Hisszük, hogy egy zamatos bor minden alkalmat különlegesebbé képes varázsolni: legyen szó akár egy romantikus vacsoráról, akár egy üzleti ebédről. A borban pedig nem adjuk lejebb a Balaton északi partján készült különlegességeknél. A Váli borok zamata minden fogásunkhoz kiváló társként szolgál – éppen, ahogy egy jó beszélgetéshez!

Ismerje meg éttermünk borkülönlegességeit, és fogyasszon minden ételünkhöz más és más fajtából!

Árpád Pálinka

Sok jó pálinka van Magyarországon, de a jók között is vannak legjobbak. Családommal hiszünk abban és azért dolgozunk, hogy az Árpád Pálinka a kiváló minőségű, legjobb pálinkák közé tartozzanak és méltó helyet kapjanak a mai kulturált pálinkafogyasztásban. Fő célunk az egyediség és a minőség középpontban tartása.

Házi pörkölésű kávé – Semiramis

A Városliget Café híres helyben pörkölt kávéjáról és a Liget kávéról, mely különleges szervírozásával és a kávé mennyei zamatával teszi élvezetesebbé a fogyasztást. A nyers kávét, melyet az étteremben frissen pörkölünk, a Semiramis cég biztosítja.

Térjen be hozzánk egy Liget kávéra, a maradandó élmány garantáltan nem marad el!

Pödör olajok

A jó minőségű alapanyagokból a legjobb hozható ki, ha prémium minőségű fűszereket, olajakat, és eceteket használ a séf az étteremben. A Pödör Kft. a kezdetek óta komoly figyelmet fordított arra, hogy hazánk séfjeit megismertesse a hidegen sajtolt, szűretlen olajak felhasználási módjaival, és megmutassuk emellett a különféle ecetek fontosságát is a konyhákban.

A Városliget Café étlapján mindig van olyan étel, főként saláták és levesek, amikhez a Pödör hidegen sajtolt, 100%-ban tiszta, szűretlen olajakat használja séfünk, ízletesebbé téve ezzel azokat.

Fóti Kézműves Sörfőzde

Sörfőzdénk, melyet 1994-ben referenciaüzem céljára építettünk, eddig jórészt klasszikus söröket gyártott. A másfél évvel ezelőtt elindult sörforradalomhoz csatlakozva elkezdtünk olyan sörkülönlegességeket is készíteni, amelyekkel hazai sörgyárak termékei között nem lehet találkozni.

A Városliget Café-ban baráti vagy családi ebédekhez is dukál egy üveg kézműves sör. A különleges ízvilágú sörök szerelmesinek kedvezve ajánljuk a hagyományos magyar recept alapján készült termékeket.

Szomor – Szalámi

Hisszük, hogy felszolgált ételeink minősége nem csupán rajtunk múlik! Éppen ezért csak olyan termelőkkel dolgozunk együtt, akikről tudjuk, hogy minőségi, ízletes termékeikkel színesíthetik kínálatunkat. Szomor Dezső 1989-től foglalkozik a Kiskunsági Nemzeti Park területén mezőgazdasági tevékenységgel. Tapasztalatának és munkásságának köszönhetően éttermünk fogásaiban számos helyen megjelennek ízletes szalámik – úgy az előételekben, mint a rendezvények kínálatában.