Váli Borászat

Hisszük, hogy egy zamatos bor minden alkalmat különlegesebbé képes varázsolni: legyen szó akár egy romantikus vacsoráról, akár egy üzleti ebédről. A borban pedig nem adjuk lejebb a Balaton északi partján készült különlegességeknél. A Váli borok zamata minden fogásunkhoz kiváló társként szolgál – éppen, ahogy egy jó beszélgetéshez!

Ismerje meg éttermünk borkülönlegességeit, és fogyasszon minden ételünkhöz más és más fajtából!

Chez Dodo Macaron Manufaktúra

“Hiszem, hogy egy falatnyi sütemény képes lehet kiragadni térből és időből, képes lehet egy pillanatra zárójelbe tenni a világot, mert akkor és ott csak az íz és az élmény számít.”

Árpád Pálinka

Sok jó pálinka van Magyarországon, de a jók között is vannak legjobbak. Családommal hiszünk abban és azért dolgozunk, hogy az Árpád Pálinka a kiváló minőségű, legjobb pálinkák közé tartozzanak és méltó helyet kapjanak a mai kulturált pálinkafogyasztásban. Fő célunk az egyediség és a minőség középpontban tartása.

Gyulai Pálinkamanufaktúra

Az első gyulai pálinkafőzdét Harruckern János György alapította meg 1731-ben. Az általa elindított, közel 300 éves hagyomány folytatója a Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.

A Városliget Café-ban egy hideg téli napon kevés dolog melegít fel jobban, mint a minőségi alapanyagokból készült gyulai pálinka, melynél garantáltan nem talál jobbat a környéken, ha igazi hungarikumra vágyik.

Házi pörkölésű kávé – Semiramis

A Városliget Café híres helyben pörkölt kávéjáról és a Liget kávéról, mely különleges szervírozásával és a kávé mennyei zamatával teszi élvezetesebbé a fogyasztást. A nyers kávét, melyet az étteremben frissen pörkölünk, a Semiramis cég biztosítja.

Térjen be hozzánk egy Liget kávéra, a maradandó élmány garantáltan nem marad el!

Pödör olajok

A jó minőségű alapanyagokból a legjobb hozható ki, ha prémium minőségű fűszereket, olajakat, és eceteket használ a séf az étteremben. A Pödör Kft. a kezdetek óta komoly figyelmet fordított arra, hogy hazánk séfjeit megismertesse a hidegen sajtolt, szűretlen olajak felhasználási módjaival, és megmutassuk emellett a különféle ecetek fontosságát is a konyhákban.

A Városliget Café étlapján mindig van olyan étel, főként saláták és levesek, amikhez a Pödör hidegen sajtolt, 100%-ban tiszta, szűretlen olajakat használja séfünk, ízletesebbé téve ezzel azokat.

Bükki sajt – Hegyvidéki sajtmanufaktúra

2005-ben alapított családi vállalkozásunk Mónosbélben található a Bükk-hegységben Eger és Szilvásvárad között lévö kis faluban. Hegyvidéki sajtmanufaktúránkban saját termelésü kecsketejböl és partnerünknél alapított magyartarka állomány tejéböl készítjük sajtjainkat.

A Városliget számos rendezvényén ínyencségnek számít a bükki sajtválogatás, vagy terítékre kerülhet a szürkemarha lasagne bükki sajttal sütve. Az igazi sajtkülönlegességekre vágyók biztosan találnak kedvükre való fogásokat egy esetleges rendezvényre.

Fóti Kézműves Sörfőzde

Sörfőzdénk, melyet 1994-ben referenciaüzem céljára építettünk, eddig jórészt klasszikus söröket gyártott. A másfél évvel ezelőtt elindult sörforradalomhoz csatlakozva elkezdtünk olyan sörkülönlegességeket is készíteni, amelyekkel hazai sörgyárak termékei között nem lehet találkozni.

A Városliget Café-ban baráti vagy családi ebédekhez is dukál egy üveg kézműves sör. A különleges ízvilágú sörök szerelmesinek kedvezve ajánljuk a hagyományos magyar recept alapján készült termékeket.

Antal Család Méhészete

Az Antal család négy generáció óta foglalkozik a méhészettel. A közel 200 méhcsalád fenntartható fejlődéséhez, és éves többszöri vándoroltatásához, szervezett munkavégzés és magas szakmai hozzáértés szükséges. Nem is csoda, hogy a méhészet munkájával kiérdemelte az év méhésze címet 2015-ben.

A méhészet választékában nem csupán a “hagyományos” mézek szerepelnek, de kapható erdei méz, szelídgesztenye méz, de még virágpor is.

TrustFood Kft

A 2010-ben indult vállalkozás a magyar kézműves termelők termékeit forgalmazza. Kis és nagykereskedelmi tevékenységünk keretében több termelő képviseletét látjuk el. Fontos szempont az élelmiszerekkel szemben, hogy adalék és tartósítószer mentesek legyenek, amelyek így biztosítják az egészséges táplálkozást. Szalámibolt néven saját mintaboltot is üzemeltetünk Budapest belvárosában.

A városligeti rendezvények előételeként vendégeink válogathatnak a különféle szalámikból, melyek speciális ízvilágukkal biztosan elnyerik mindenki ízlését.

Győri „ELŐRE” Halászati Termelőszövetkezet

A Győri „ELŐRE” Halászati Termelőszövetkezet 1945-ben győri székhellyel alakult. Telephelye és halfeldolgozó üzeme ma már a Szigetközben, Kisbajcson van. Jelenleg Magyarországon az édesvízi halak palettáján a legszínesebb termékkörrel rendelkezik, amelyben a konyhakész élelmiszerek is megtalálhatóak.

A Városliget Café étlapján mindig újabb és újabb különleges halételek jelennek meg, melyeket séfünk nagy gonddal, a legfinomabb módon készít el. Jelenlegi étlapunkon érdeklődő vendégeink számára megtalálható a fogasfilé Kárpáthy.

Szomor – Szalámi

Hisszük, hogy felszolgált ételeink minősége nem csupán rajtunk múlik! Éppen ezért csak olyan termelőkkel dolgozunk együtt, akikről tudjuk, hogy minőségi, ízletes termékeikkel színesíthetik kínálatunkat. Szomor Dezső 1989-től foglalkozik a Kiskunsági Nemzeti Park területén mezőgazdasági tevékenységgel. Tapasztalatának és munkásságának köszönhetően éttermünk fogásaiban számos helyen megjelennek ízletes szalámik – úgy az előételekben, mint a rendezvények kínálatában.

Zümi Méhészet

A virágok lelke, a minőségi, aranysárga nedű amellyel nem csak teáját, de egész délutánját is megédesítheti… A Zümi Méhészet Pannonhalmán készíti mézkülönlegességeit, amelyek között gyógynövényes, különleges ízesítésű kézműves mézek is találhatóak. A saját termesztésű alapanyagok és a természetesség biztosítja a magas minőséget mézeinkben.