Városliget café & étterem

ismerj meg minket

A Városliget Cafe és Étterem


Ügyvezetőként elkötelezett vagyok a klímatudatos működés mellett. Ennek megfelelően évek óta olyan iránymutatásokat fogalmazunk meg a munkatársainknak, melyek lehetővé teszik a környezettudatos működést a mindennapokban. Energiatakarékos megoldások, klímatudatosság, a műanyag és a környezetre káros anyagok mellőzése csak néhány dolog azokból, melyek mentén tervezzük a folyamatainkat.

Budapest zöld szívében, a Városligetben, kötelességünk példát mutatni, mind a kollégáink, mind a vendéglátás többi szereplője felé, akikkel sokszor közösen tesszük meg az újabb lépést azon az úton, amin még sokat kell dolgoznunk. Büszkék vagyunk rá, hogy vendégeink csatlakoztak hozzánk a környezettudatosságban. Például elfogadják, hogy néhány italhoz már nem adunk szívószálat, vagy hogy az asztalokon sok esetben nincs terítő, így mára már több ezer emberrel közösen teszünk a környezetünkért.

Köszönet minden vendégünknek és munkatársunknak!
Fodor Máté

Zöld terv 2022

1Működés
 • Évek óta azon dolgozunk, hogy környezetbarát tisztítószerekkel dolgozzunk. Jelenleg 30%-ban sikerült környezetbarát termékeket integrálni a folyamatainkba, de célunk hogy tovább növeljük ezt az arányt.
 • Megfelelő figyelmet fordítunk a tisztítószerek adagolására, figyelembe vesszük a HACCP előírásait és a használt szerek környezetre mért hatását és ezek mentén alakítjuk ki a takarítási protokollt (pl. környezetbarát szereket használunk a vízkő eltávolítására a mosdóba, nem pedig klórost, mely jóval inkább környezetszennyező hatású.
 • A jól bevált hagyományos praktikákat is beépítettük - betartva a HACCP szabályait – a folyamatainkba, ilyen az ecet, mely például az ablaktakarításnál jól bevált már nagyszüleinknél is.
2Hőmérséklet
 • A hűtésre és a fűtésre nagyon tudatosan figyelünk – csak azokban a termekben megy a hűtés-fűtés, ahol valóban szükséges.
 • Nyáron az ablakokra szerelt árnyékolók is nagy szerepet játszanak abban, hogy kevésbé melegszik fel a belső tér. Így csökkentjük a klímahasználatot.
3Berendezések
 • A hűtőket optimális hőfokon tartjuk (ha pl. azoknál a termékeknél, ahol -18 fok alatti hűtés kell, nem -25 fokon). Ez érvényes a mosogatógép vízhőmérsékletére is (csírátlanítás).
 • Rendszeresen ellenőrizzük, hogy a hűtök ajtói zárt állapotban legyenek, különösen az esti zárásnál.
 • Energiatakarékos izzókat és berendezéseket használunk mind a vendégtérben, mind a kiszolgáló helységekben.
4Digitalizáció
 • A cégcsoport által fejlesztett és használt Séfpiac rendszeren keresztüli rendelések digitálisan történnek, nincs szükség papírra.
 • Azoknál a beszállítóknál, ahol erre van lehetőség, elektronikus számlát használunk, így kevesebb a fizetés miatt dokumentációból származó papír felhasználása.
 • Nyomtatás során a fekete-fehér nyomtatás népszerűsítése van folyamatban, az irodai nyomtatás festéktakarékosan történik.
 • Bizonyos dokumentumokat a hatályos jogszabályok betartásával digitálisan kezelünk.

Minden nap számít

Fotógaléria

Budapest Romantikája


Történelmi környezetbe költöztetett, tradicionális értékeket is bemutató, mégis szerethetően mai kávéház, ahol polgári bisztró ételkínálattal várjuk vendégeinket.