a Városliget Café & Restaurant 1895 chefje

Chefünket, Dobosy Józsefet szakmájának szeretete anno nagymamája konyhájában érintette meg elsőként. A családi otthonban olyan fogásokat tanult el, amelyet máshol talán nem is lehet: már ekkor a tésztakészítés mikéntjét tartotta az egyik legizgalmasabb dolognak – persze amellett, hogy hogy lehetne elcsenni egy-két csipetet a nyers tésztából.

A családi hagyományok megteremtették az alapot, amelyet a későbbiek során karrierjében használt fel. A gyermekkor nagyszerű emlékei és tudása mellett 1983-tól az akkor nyolcadik osztályos József a Gellért Szállóban sajátíthatta el a szakma fogásait. Séf mesterei kiváló szakemberek voltak – akik a lelkes ifjoncot milliónyi apró trükkre tanították meg.

1989-ben egy egészen más világot ismert meg Németországban, ahol tehetségét kibontakoztathatta. Emellett több országban kamatoztatta tudását Európán belül – és Ázsiában is. A kihívások itthon sem értek véget, ugyanis nálunk, a Városliget Café & Restaurant anno 1895-ben is magasak az elvárások – hiszen számunkra csak a tökéletesen elégedett vendég a jó vendég!


„Fantasztikus érzés az elégedett Vendég, hiszen itt minden értük történik – ez az, ami nap mint nap lelkesedéssel tölt el” – Dobosy József.