1Hogyan tudok ajánlatot kérni?
A rendezvénytípusoknak megfelelő ajánlatkérő űrlapjaink ide kattintva érhetők el, a beküldés után pedig értékesítő kollégáink hamarosan felveszik önnel a kapcsolatot, hogy egyeztethessék a részleteket.
2Mi az az indikatív ajánlat? Meddig érvényes az ajánlat amit kaptam?

Az indikatív ajánlat egy előzetes, irányadó, nem kötelező érvényű ajánlat. Az indikatív ajánlat tartalmazza az ajánlat főbb paramétereit, előzetes árkalkulációt és feltételeket. Az ajánlatkérő ez alapján eldöntheti, hogy érdemes-e az ajánlattevővel részletesebben egyezkedni, és végleges ajánlatot kérni tőle.

Az indikatív ajánlat 20 napig érvényes.

3Mit tartalmaznak az ajánlatban feltüntetett árak?

Az ajánlatban szereplő nettó csomagárak tartalmazzák a szükséges személyzet és eszközök költségét, valamint a szervizdíjat.

4Mit jelent az ültetési díj?

Az ültetési díj tartalmazza az ültetéshez szükséges asztalok, székek bérleti díját, valamint a szükséges textíliákat, tehát a körasztalok vagy táblaasztalok bérleti díját, az abroszt, textil hatású fehér szalvétákat és a választott székeket. Díszterem és Csatoló terem esetében szükséges. Az ár a választott székek és textíliák függvényében kerül meghatározásra.

5Mikor tudom megnézni a helyszínt?
A helyszínt előre egyeztetett időpontban, munkanapokon 9-17:00 között lehet megtekinteni értékesítő-rendezvényszervező kollégáinkkal. Munkaidőn kívüli helyszínbejárásra igény esetén, szintén előre egyeztetve van lehetőség.
6Vannak-e kizárólagos szolgáltatások a helyszínen?
A helyszínen a catering szolgáltatás kizárólagos. Éttermünk konyhája fel van készülve nagyobb létszámú, egyedi tematikájú események ételeinek biztosítására is, saját konyhával és cukrászattal rendelkezünk, a sütemények, torták is a helyszínen készülnek. Magán eseményeknél a röviditalok behozhatók, melyhez szállítólevél és számla szükséges, amely igazolja az italok eredetét. Esküvők, születésnapok esetén a torta is behozható HACCP igazolással illetve számlával. A cateringen kívül más szolgáltatásra nincs kizárólagosság, minden szabadon behozható, de vannak ajánlott partnereink, akikkel régóta dolgozunk együtt, és jól ismerik a helyszínt, így pl. dekoráció, technika stb.
7Milyen egyéb szolgáltatásokat tudok igénybe venni a helyszínen?

Dekorációra, technikai felszerelésekre, egyedi bútorokra és egyéb kiegészítő programokra a pontos ismeretek igényében tudunk bekérni árajánlatot partnereinktől, akikkel több mint 10 éve dolgozunk együtt.

Mosdó ügyelet kérhető az esemény teljes időtartamára.

A Városliget Café és teraszának bútorai természetesen minden esetben rendelkezésre állnak az eseményre. Ezen túl a kért bútorok külső beszállítótól bérelhetők. A műjégpálya termei nem rendelkeznek bútorokkal és technikával, egyedi berendezés és technika bérelhető.

8Van lehetőség speciális étkezésre?
Ajánlatainkban minden étel mellett feltüntettük az allergéneket, és menüinket úgy állítottuk ösze, hogy tartalmazzanak glutén-, laktózmentes és vegán variációkat is. Amennyiben ezen felül egyedi, speciális étkezésre van igényük, értékesítő kollegáink örömmel állnak rendelkezésükre.
9Van gyermek kedvezmény?
0-4 év közötti vendégeinknek a rendezvény ingyenes, 4-12 éves korig pedig egyedi csomagárat határozunk meg, amely a választott étel- és italcsomag függvényében kerül kialakításra, kb. 30%-os kedvezménnyel.
10Hogyan helyezkednek el az épületben a termek és mely teremhez kapcsolódik terasz?
11Hogyan közelíthetem meg a helyszínt? Milyen parkolási lehetőségek vannak a közelben?

A Városligeti Műjégpálya minden járművel jól megközelíthető, több busz- (20E, 30, 30A), troli- (75, 79) és metróvonal (M1) halad a közelben.

Az autóval érkezők az épület előtt jelenleg ingyenesen, a környező utcában díj ellenében parkolhatnak.

A közelben lévő fedett és őrzött Múzeum Mélygarázs is igénybe vehető, mely 5-10 perc sétára található az épülettől. További információk a parkolással kapcsolatban ide kattintva érhetők el.

12Akadálymentesített a helyszín?
Igen, a bejáratnál lift segíti a mozgáskorlátozottak érkezését, illetve akadálymentesített mosdó is található az étteremben. Kérjük, lehetőség szerint előre jelezzék, ha mozgáskorlátozott vendég érkezése is várható, hogy felkészülhessünk a fogadásukra.
13Külső helyszínen is van lehetőség rendezvény catering szolgáltatás igénybevételére?
Igen, bármilyen külső helyszínen tudunk catering szolgáltatást biztosítani, amennyiben az adott helyszínen nincs kizárólagos catering szolgáltató. Külső helyszín esetében a végleges árajánlathoz egy személyes helyszínbejárás szükséges.
14Hogyan tudom véglegesíteni a foglalásomat?

A rendezvény időpontjának írásbeli megerősítése után készítünk egy szerződést (vagy megrendelőlapot), melynek aláírása után elküldjük az előlegbekérőt. A kiválasztott időpont véglegesítése az előleg megfizetésével történik, melynek kiegyenlítésével válik az adott dátum és terem garantálttá a megrendelő számára.

15Mit kell tudnom az előlegről?
Az előleg befizethető egy összegben is vagy több részre is osztható. Első részének megfizetése a szerződés megkötése után esedékes mindenképp, a második részt az esemény előtt legkésőbb egy héttel szükséges. Minden esetben küldünk egy előlegbekérőt, mely tartalmazza az utaláshoz szükséges adatokat.
16Hogyan zajlik a szerződés folyamata?

A kiválasztott csomagok alapján készítünk egy szerződéstervezetet, melyet elküldünk ellenőrzésre. Amennyiben a dokumentum hiánytalan és megfelelő, a felek aláírásával véglegesítjük a foglalást. A szerződés aláírását követően küldünk egy előlegbekérőt, amely tartalmaz minden fontos adatot az előleg kifizetéséhez.