Hangulatos helyek Budapesten, amiket neked is ki kell próbálnod!

Budapest csodálatos város, rengeteg hangulatos hellyel… Szinte lehetetlen választani a szebbnél szebb helyek között, főleg nem választhatunk ki egy “legjobb helyet”. Ha azonban egy kis útmutatásra vágysz, ha pároddal, barátaiddal vagy épp szeretteiddel szeretnél eltölteni egy kellemes estét, napot a belvárosban de még nem tudod hol, engedd meg, hogy segítsünk! Összegyűjtöttük Neked a mi kedvenc hangulatos helyeinket.

 

 

A mi otthonunk: A Városliget… szerintünk a leghangulatosabb hely Budapesten – elfogultság nélkül!

Nem csak a mi listánkra kerül fel a Városliget, ha hangulatos helyeket keresel Budapesten… Tény, talán kicsit elfogultak vagyunk: hiszen itt nézzük meg a napfelkeltét, és a naplementét is gyakran minden nap, mégis imádjuk! Számos programlehetőség is vár rátok a Városligetben: egy kellemes séta, egy szuper vidám állatkert-látogatás, vagy épp egy romantikus vacsora éttermünkben.

 

Ha egy igazán hangulatos, különleges helyet keresel, akkor valószínűleg szóba kerülnek az éttermek is – így engedd meg, hogy pár szót szóljunk magunkról is.

 

A Városliget Café & Restaurant tökéletes választás lehet romantikus vacsorák, üzleti események helyszínének, hiszen a gyönyörű környezet, a gasztronómiai különlegességek mindenkit lenyűgöznek. Ételeink minőségi alapanyagokból készülnek, étlapunkon a könnyedén finomságoktól a magyaros különlegességekig minden megtalálható, így mindenki megtalálja az ízléséhez leginkább passzoló fogásokat. Ha pedig csak egy finom kávét fogyasztanál el nálunk, vagy éppen megszomjaztál egy különleges limonádéra, akkor is érdemes betérni hozzánk!

 

Az étteremből csodálatos kilátás nyílik a Városligeti tóra és a Vajdahunyad várára – amely különleges stílusú belső terünkkel és teraszunkkal kétség kívül biztosítja, hogy mi is felkerülhessünk a hangulatos helyek listájára. Ha szeretnéd megcsodálni élőben is ezt a gyönyörű panorámát, nincs más dolgod, mint asztalt foglalni az alábbi form kitöltésével!

 

A Városliget Café & Restaurant nem csupán a romantikázni vágyó párokat várja szeretettel, hanem a gyermekes családokat is, hiszen éttermünk gyerekbarát étterem, ahol a legkisebbek is különleges bánásmódban részesülnek!

 

Egy hangulatos hely Budapesten, ahova jó kiülni, és nézni a várost: a híres Dunakorzó

A Duna partjának ezen része az Erzsébet hídtól a Széchenyi lánchídig tart, és tökéletes egy rövid, de látványos sétára a víz közelében. Kilátás nyílik innen a város sok nevezetességére is. A túlparton megcsodálhatjuk a Budavári Palotát, a Gellért-hegyen ékeskedő Szabadság-szobrot és a Halászbástyát is.

 

A korzó oldalán, ha már kicsit megfáradtatok vagy épp meginnátok valamit rengeteg szuper éttermet, bárt találhattok egy kis pihenésre! Jó időben érdemes ide ellátogatni, az utcai forgatag, az esti kivilágítás és a pezsgő élet mindenképp nagyon hangulatos, ha épp erre vágytok!

 

Fesztiváli hangulat a Szabadság hídon – ha egy igazi, pezsgő hangulatos helyet keresel!

Talán az egyik legjobb dolog volt Budapesten, amikor a Szabadság hidat átadták a gyalogosoknak. A hídon igazi fesztiválhangulat alakult ki, érdekes programok várták az ide látogatókat. Volt itt jóga, piknik, sőt, még esküvő is!

 

A hidat, úgy látszik, már minden nyáron lezárják néhány hétvégére – így biztosak vagyunk benne, hogy lesz még lehetőségetek kipróbálni ezt a hangulatos eseménysorozatot, helyet Budapest belvárosában.

 

A Vajdahunyad vára – romantikus hangulatú hely Budapesten, akár csak egy sétára is

A vár története 1896-ra nyúlik vissza, amikor a milleniumi ünnepségre egy olyan épületet kívántak a létrehozni, ami a magyar építészet történetét kívánja szemünk elé tárni az előző ezer évről, háromdimenziós formában. A vár Alpár Ignác tervei alapján készült, amit úgy tervezett meg, hogy ne csupán egy romantikus hangulatú vár legyen, hanem maga a történelem: egységei más-más stílust mutatnak be, kezdve a gótikus és a román stílustól egészen a reneszánszon át a barokkig. Fő motívumát az erdélyi, gótikus stílusban épült vajdahunyadi vár adta.

 

Tudjuk, már írtunk a Városligetről – és ez is itt található, de nem tudunk betelni vele. Ha pároddal keresel hangulatos helyet Budapesten, ide mindenképp látogassatok el!