A legjobb téli programok Budapesten, ha kimozdulnátok egy kicsit

Melyek a legjobb téli programok Budapesten? Cikkünkből választ kaphatsz a kérdésre, hiszen mutatunk néhány téli programot a fővárosban!

 

 

Téli programok: forrócsokizz a Városligetben!

A tél az egyik legcsodálatosabb és leghangulatosabb évszak, éppen ezért rengetegen szeretik ezt az időszakot. Sokan azért nem rajonganak a télért, mert ilyenkor sokkal kevesebb szabadidős tevékenység áll a rendelkezésünkre, mint a melegebb hónapokban, de azért ilyenkor sem kell csüggedni, hiszen a fővárosban számtalan programlehetőség áll a rendelkezésére azoknak, akik a zord időjárás ellenére kimozdulnának egy kicsit. Ha nem szeretnél túl sok időt a hidegben tölteni, akkor sétálj egy kellemeset a Városligetben, ami Budapest egyik legcsodálatosabb és legkedveltebb része. A kiadós séta után garantáltan jól fog esni egy finom, meleg ital. A Városliget Café & Restaurant-ban isteni forró csoki és finom kávékülönlegességek várnak rád, ha felmelegednél egy kicsit egy húzós munkanap után. Éttermünk azonban nem csak erre alkalmas, hiszen a finom italaink mellett minőségi alapanyagokból készült ételeink között a magyaros fogásoktól a könnyed finomságokig minden megtalálható, így érdemes ezeket is megkóstolni. Éttermünkből csodálatos kilátás nyílik a Városligeti tóra és a Vajdahunyad várára. Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy a Városliget Café & Restaurant ablakaiból nézd a hóesést, és átmelegedj forró italainknak köszönhetően vagy elfogyasztanál nálunk egy finom vacsorát, esetleg egy isteni desszertet, nincs más dolgod, mint a gombra kattintva asztalt foglalni!

 

 

Téli programok: korcsolyázz a Műjégpályán!

Talán az egyik legnépszerűbb a téli programok között a korcsolyázás. A régészek szerint már a korai kőkorszakban is használtak az emberek korcsolyát, ám ekkor valószínűleg csak azért, hogy a jeges területeken gyorsabban és biztonságosabban tudjanak mozogni. A korcsolyázás, mint szórakozási lehetőség először Hollandiában merült fel az emberekben. A középkorig csak az egyik lábukon viseltek korcsolyát, a másikkal pedig lökték magukat. Írásos emlékek szerint már ebben az időszakban is rendeztek versenyeket, ami valószínűleg a jégkorong elődje volt. A XIX. században jelent meg először a fémből kovácsolt korcsolya, majd nem sokkal később az acélkorcsolyák ipari gyártása is megkezdődött. Ha te is imádsz korcsolyázni, akkor a Műjégpálya élményét nem hagyhatod ki! A pálya mellett található Hütte pedig segít egy kicsit átmelegedni a hidegben egy finom forró ital segítségével!

 

 

Téli programok: városnézés egy kicsit másképp

A legtöbben a tavaszi-nyári időszakban indulnak el hosszabb túrákra a fővárosban, pedig remek téli program is lehet egy közös városnézés a barátokkal! Budapestet szinte lehetetlen tökéletes ismerni, ezért mindenkinek tartogat némi újdonságot, télen pedig egy új arcát mutatja meg azoknak, akik szívesen meglátogatják a téli időszakban a fővárosban található nevezetességeket. Télen valahogy minden sokkal szebb és meseszerűbb. Ilyenkor lehetőségünk van egy forralt bor vagy forró tea társaságában körülnézni a karácsonyi vásárban, ami önmagában már egy igazi élmény. A téli városnézéshez pedig elengedhetetlen egy utazás a Fényvillamossal, ami 2017-ben is az utasok rendelkezésére áll. A villamos korábban csak egy vonalon járt, mára már azonban több vonalon is utazhatunk vele. 2017. december 6. és 2018. január 4. között minden nap (december 24. és 31. kivételével) igénybe vehető a menetrend alapján.

 

 

Pihenés a Széchenyi Gyógyfürdőben

A szuper téli programok közé tartozik egy kis felfrissülés, relaxálás Budapest egyik legjobb fürdőjében, a Széchenyi Gyógyfürdőben. Gondolj bele, hogy milyen jó érzés lehet elmerülni a vízben egy dolgos hét után, és csak pihenni. Nagyon fontos, hogy törődjünk magunkkal, hogy szánjunk egy kis időt arra, hogy kipihenjünk magunkat, hiszen az egészségünk is könnyedén rámehet arra, ha ezt nem tesszük meg.

A hatalmas komplexumban 15 beltéri medence, valamint három kültéri medence található, a fürdő területe 6220 négyzetméter. A fürdőben számtalan szolgáltatás vehető igénybe, többek között gyógyászati és wellness jellegűek. A komplexumban emellett szaunák is a vendégek rendelkezésére állnak.