A legjobb programok a Városligetben

A Városliget Budapest egyik legkedveltebb része, ahova szívesen menekülünk, ha egy kicsit kiszakadnánk a szürke hétköznapokból, és élveznénk a zöld környezetet, illetve a színes programokat. A következőkben bemutatjuk, hogy melyek a legjobb programok a Városligetben!

 

 

A Városliget Budapest egyik legkülönlegesebb helye, ami remek lehetőségeket nyújt a kikapcsolódásra. A Városliget lett a világ első, mindenki számára nyitottá nyilvánított parkja. Az 1,2 négyzetkilométeres területen találhatunk sportlétesítményeket, fürdőket, sőt, még egy csónakázó tavat is. A téli hónapokban ugyanitt Budapest, és egyben Európa egyik legnagyobb korcsolyapályája található meg.A Városligetbe érkezve nem csupán a turistákat, de a helyieket is könnyedén elönti a zavar, hiszen megannyi látnivaló, és számtalan izgalmas program fogadja a látogatóit. A megannyi lehetőség közül most kiemeljük a legjobbakat, melyek különböző stílusúak, hiszen megtalálhatók közöttük a passzív és az aktív pihenés jegyében zajló programok is.

 

Különleges program a Városligetben a gasztronómia szerelemeseinek: fogyasszatok el egy finom vacsorát

Bármelyik izgalmas programot választjátok a Városligetben, érdemes kiegészíteni egy étkezéssel, hiszen a Városliget a gasztronómia szerelmeseinek is okoz meglepetéseket. A Városliget Café & Restaurant profi szakácsai minőségi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel kápráztatják el vendégeinket, melyek között mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelőt. Étlapunkon a könnyed finomságoktól kezdve az igazi magyaros ételeken át a folyamatosan megújuló Chef ajánlatig minden megtalálható. A finom ételeken kívül a panoráma is megér egy asztalfoglalást, hiszen étteremünkből kitekintve gyönyörű kilátás nyílik a Vajdahunyad várára és a Városligeti tóra.

 

Egy aktív programlehetőség a Városligetben: használjátok ki a Városligeti tó adta lehetőségeket

A Városligeti-tó mind a téli, mind pedig a nyári hónapokban remek programokat kínál a Városligetben látgatók számára. Nyáron a víz egy romantikus, kellemes csónakázásra ad lehetőséget, míg télen ugyanitt Európa legnagyobb szabadtéri korcsolyapálya kerül kialakításra.

 

A legjobb program a Városligetben a pihenés jegyében: látogassatok el a Széchenyi Gyógyfürdőbe

Kapcsolódjatok ki Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumában, a Széchenyi Gyógyfürdőben! A fürdőkomplexum területe 6220 négyzetméter, 15 beltéri medence kapott helyet itt, illetve három kültéri medence található a területen. A fürdőben gyógyászati és wellness szolgáltatások is segítik a kikapcsolódást, a feltöltődést, emellett szauna is a vendégek rendelkezésére áll. A Széchenyi Gyógyfürdőben rendszeresen kerülnek megrendezésre éjszakai fürdőzések is, melyeket különböző rendezvényekkel kötnek össze a szervezők.

 

Egy remek program a Városligetben, ha új ismereteket szereznétek: ismerjétek meg a Városliget nevezetességeit

A Városligetben rengeteg nagy múlttal rendelkező építmény található, hiszen itt fogad bennünket a Vajdahunyad vára, itt helyezkedik el az időkerék, Anonymus szobra, illetve az 56-os emlékmű is. Nem érdemes kihagyni ezek mellett a Közlekedési Múzeumot, illetve a Mezőgazdasági Múzeumot sem.

 

A legjobb családi program a Városligetben: látogassatok el az Állatkertbe

A Fővárosi Állat- és Növénykert az egyik legjobb hely, ha különböző korosztályok számára kerestek programlehetőséget a Városligetben. A gyerekek különösen élvezni fogják ezt a programot! Sokan nem tudják, de az Állatkert megalapításának gondolata már az 1820-as években is felmerült, azonban ennek ellenére csak 1859-ben került szóba ismét a létesítmény megalapítása. Az alapítás, illetve a létrehozás legnagyobb alakjai Xántus János, Szabó József, Kubinyi Ágoston és Gerenday József voltak. Az Állatkert 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit, az 1950-es évekig az egyetlen állatkert volt az országban. Az évek során számos felújításon esett át, 2003 és 2007 között pedig régi pompájában láthatjuk az épületet.