Ezek a legnépszerűbb kávéfajták Magyarországon

Magyarországon a kávé egy igazán népszerű italnak számít, ami nem meglepő, hiszen a kávéfogyasztásnak számos előnye van a szervezetünkre és az egészségünkre nézve, és persze az íze sem utolsó. A következőkben megismerkedünk néhány népszerű kávéval egy kicsit részletesebben!

 

 

Amikor reggel felkelünk, és a munkába készülünk, a legtöbben alig látunk a fáradtságtól, és nincs is jobb társ ebben a helyzetben egy erős feketénél. Manapság az emberek többsége egyszerűen nem tudja elképzelni a napját kávé nélkül, ami nem meglepő, hiszen finom íze, különleges aromája mellett élénkítő hatással van a szervezetünkre, ami valljuk be, a reggeli időszakban kifejezetten jól jön.Magyarország egy igazi kávéfogyasztó nemzet, hiszen is kutatások bizonyítják, hogy a magyar lakosság 15 éven felüli tagjai 70%-a fogyasztja napi rendszerességgel kávét, leginkább a reggeli órákban és ebéd után. Az, hogy milyen a tökéletes kávé szinte mindenkinek mást jelent, hiszen rengeteg variációja létezik a kávénak az erős változattól egészen a tejeskávéig.

A magyarok legtöbbje az őrölt-pörkölt kávét szereti a leginkább, most pedig nézzünk néhány kávéfajtát, ami igazán népszerűnek számít Magyarországon!

Cappucino

A cappucinot általában azok fogyasztják, akik a lágyabb ízeket kedvelik. Ezt a fajta kávét a legtöbb esetben 3 deciliteres csészében szolgálják fel, a tökéletes cappucino egy rész kávéból, egy rész tejből és egy rész tejhabból áll össze.

Espresso

Ez a kávé a legtöbb különlegesebb kávé alapja álatlában 30 ml-es. Egy igazán erős ital, magas koffeintartalommal.

Latte

A latte (olaszul tejet jelent) a tejeskávé megfelelője. Az elkészítése roppant egyszerű: adag espressohoz tetszőleges mennyiségű tejet öntünk.

Americano

Az amerikai filmekből ismert büfékben kapható kávé lényegében tetszőleges mennyiségű forró vízzel felöntött espressot takar. Az espresso erőteljes ízét ezáltal tompíthatjuk.

Ha minőségi kávé, akkor a Városliget Café & Restaurant

Egyre több kávézóval találkozhatunk Budapesten, ám mióta egyre nagyobb az emberek érdeklődése a minőségi kávé iránt, azóta sokkal körültekintőbben választják meg a kávézás helyszínét is. A Városliget Café & Restaurant tökéletes választás azok számára, akik a minőségre törekednek a kávézás terén is. Az étterem ráadásul többet nyújt, mint egy hagyományos kávézó, hiszen az ablakain kitekintve a Városligeti tó és a Vajdahunyad várának csodálatos látványa tárul elénk.