Romantikus helyek Budapesten, a főváros szívében

Gyönyörű fővárosunkban, Budapesten számtalan romantikus hellyel találkozhatunk – így nem könnyű összegyűjteni a legjobbakat. Szerettünk volna romantikus étteremként mégis egy olyan listát készíteni, ahova bármikor elviheted kedvesed egy kellemes vacsora után!

 

 

A romantika elengedhetetlen egy kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolathoz. Mindegy, hogy egy hete, egy éve vagy akár több évtizede vagytok együtt, mindegy, hogy csak most kezdtetek el randevúzni vagy már az esküvőt tervezitek, a romantikának mindig érdemes helyet szorítani. A romantikus helyek Budapesten száma végtelen, hiszen a mi fővárosunk az egyik legszebb a világon, és számtalan remek lehetőség vár azokra itt, akik egy kicsit romantikáznának a párjukkal. Ha azonban Te még nem találtad meg a tökéletes rendevú helyszínt, programot – engedd meg, hogy segítsünk ebben!

Szerintünk a legromantikusabb hely Budapesten… éttermünk a Városligetben

Ha romantikus helyekről beszélünk, valószínűleg mindenkinek eszébe jutnak az éttermek. Egy kellemes vacsora mindig tökéletes választás, ám ilyen esetben valami nem mindennapi helyszínre vágyunk, egy igazi különlegességre, ami a romantikus környezeten kívül gasztronómiai különlegességeket tartogat. A Városliget Café & Resturant pont ilyen hely, célunk pontosan az, hogy kialakítsuk azt a milliőt, ahol mindentől függetlenül mindenki megtalálja a romantikus hangulatot!

Éttermünk Budapest egyik legcsodálatosabb részén, a Városligetben helyezkedik el, ami már évszázadok óta a fővárosiak és a turisták egyik legkedveltebb helye. A Városliget Café & Restaurant nem véletlenül tartozik a romantikus helyek közé Budapesten, hiszen az épületéből varázslatos kilátás nyílik a városligeti tóra és a Vajdahunyad várára. Ha a csodálatos panoráma nem elég, engedd, hogy a gasztronómiai különlegességek elkápráztassanak!

Állandó étlapunkon igazi klasszikusok szerepelnek, míg folyamatosan megújuló séf ajánlatunkban szezonális különlegességeket találhatnak vendégeink. Éttermünkbe akkor is érdemes betérni, ha csak egy frissítő kávét fogyasztanál el egy hosszú nap után, vagy boroznál egyet a barátaid társaságában. Ha különleges éttermünk felkeltette az érdeklődésedet, nincs más doldog, mint a lenti gombra kattintva asztalt foglalni hozzánk!

Természetközeli romantikus hely Budapesten: a Gellért-hegy – ahonnan az egész várost belátni

A Gellért-hely Budapest egyik legkedveltebb helye, hiszen innen szinte az egész várost belátni, gyönyörű a panoráma. A Budai-hegységhez tartozó Gellért-hegy nagyrészt Budapest XI. kerületében található, de egy kisebb északi része az I. kerülethez tartozik.

Északkeleti végénél az Erzsébet híd, délkeleti végénél a Szabadság hídtalálható.

1851-ben Haynau felépíttette tetején a Citadellát. Az előtt a hegy oldalát szőlő borította, hiszen a terület a híres budai borvidék részét alkotta. Ha egy kicsit mozgalmasabb programot kerestek, akkor érdemes bejárni a Gellért-hegyet, majd innen megcsodálni a várost.

 

 

Vízparti romantikus hely Budapesten: a Dunapart – ahol a város esti fényei elvarázsolnak

A Margit-híd és a Parlament közötti rakpartlépcső (mindkét oldal) csodás látványt nyújt az esti fényekben.

Egy igazán romantikus és különleges program kiülni ide egy nyári este, egy üveg bor társaságában a kedvesünkkel. Budapest Duna-parti látképe a Világörökség részét képezik 1987 óta.

Ha nem csupán a partról csodálnád meg a Dunát, érdemes hajóra szállnod, és innen is megismerned a várost, ami mindig más és más arcát mutatja. Minden nap tömegközlekedéssel, autóval tesszük meg az utat a munkába, most itt az idő, hogy hajóval közlekedj, és innen szemléld a várost!

A BKV naponta többször indít járatokat, melyekkel a hétkzönapokon Budapest bérlettel ingyenesen utazhatsz.

 

Virágokkal, növényekkel teli romantikus hely Budapetsen: a Füvészkert – ahol élvezhetitek a természet szépségeit

A budapesti Füvészkert Magyarország első botanikus kertje. 2006-tól az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatási egységeként működik. A Füvészkert a VIII. kerületben, az Illés utca 25. alatt található. Több helyszínen megfordult már ez a botanikus kert, 1847-től található az aktuális helyén.

A nagy ismertségéhez hozzájárult az is, hogy Móra Ferenc népszerű regényében, a Pál utcai fiúkban is megemlíti a botanikus kertet. A kertben mintegy nyolcezerfajta növény található meg, alapterülete 3,1 hektár, az üvegházak területe pedig meghaladja a 2000 m²-t.

A kert jelenlegi feladata, hogy szolgálja az oktatást, és a tudományos kutatást. Emellett azonban itt széleskörű ismeretet szerezhetünk a természetvédelem és a környezetvédelem területén is, egy-egy látogatás alkalmával. A Füvészkertbe érkezők kérhetnek idegenvezetést és szakvezetést is, ezek mellett alkalmanként színes programok is megrendezésre kerülnek a kertben.