Romantikus programok Budapest – Melyek a legjobb romantikus programok a fővárosban?

Romantikus programot keresel Budapesten pároddal, esetleg családoddal együtt? Akár turistaként, akár helyiként is keresed a legjobb programot  Magyarország fővárosában, nem lesz könnyű dolgod! No nem azért, mert annyira kevés szuper romantikus program és hely van Budapesten, hanem azért, mert alig lehet választani közülük.

Engedd meg hát, hogy segítsünk egy kicsit: összeültünk és összegyűjtöttük számodra a Mi kedvenc romantikus programainkat, helyeinket Budapesten!

 

 

Egy kis romantika mindenki életében kell, így érdemes néha kiszakadni a szükre hétköznapokból, és élvezni a kettesben töltött perceket. Ha le szeretnéd nyűgözni kedvesedet, érdemes egy kicsit több időt szánni a tökéletes program megszervezésére.

Éttermünk hangulatában, és hozzáállásunkban is igyekszünk a lehető legjobban támogatni a romantikát. Ha szeretnéd elvinni kedvesed egy romantikus vacsorára, a Városligeti tó partján páratlan környezetben várunk titeket! Éttermünk jelszava nem véletlen a “Budapest romantikája”, nálunk megtapasztalhatjátok a régmúlt idők idilli hangulatát, a romantika valódi érzését. A Városliget pedig egyébként is szuper programlehetőségeket kínál pároknak és családoknak is egyaránt: egy kellemes séta, egy állatkerti látogatás vagy épp a korcsolyázás is szuper romantikus program lehet Budapesten, amelyet egy finom vacsorával megkoronázva biztos, hogy lenyűgözheted életed szerelmét!

Természetesenn ígéretünkhöz híven más romantikus programokat is hoztunk Nektek. Az alábbiakban láthatjátok a Mi kedvenceinket – a Városligeten kívül.

 

Romantikus programok Budapest #1 – Egy városnéző séta

Egy hosszú séta, egy kis városnézés, igazán jó program lehet, hiszen közben könnyedén lehet beszélgetni, ismerkedni. Ilyenkor érdemes felkeresni Budapest nevezetességeit, megcsodálni a Parlamentet, a Hősök terét.

Évszaktól függően érdemes megtervezni ezt a romantikus programot: nyáron a Duna part, akár egy rövid hajókázással egybekötve, a Margit-sziget és a Budai Vár is csodálatos környezetet biztosít, míg télen a forgalmas sétálóutcák fényei teszik még hangulatosabbá az estét. Az, hogy a városnézést egyéb programokkal is megszakítjátok-e, csak a Ti döntésetek: érdemes lehet egy finom kávéra, vagy akár egy romantikus ebédre vagy vacsorára is beülni valahova pihenésképpen.

Tippünk: érdemes ugyan a romantikus városnéző séta néhány állomását előre megtervezni – például ha étterembe látogattok oda asztalt foglalni, vagy a leghíresebb nevezetességeket végig látogatni – de a spontaneitás varázsáról se feledkezzetek meg! A legszebb emlékek abból születnek, ha együtt fedezitek fel a város minden zugát – hiszen Budapest különösen gyönyörű részletekkel kecsegtet.

 

Romantikus programok Budapest #2 – Utazás a János hegyi libegővel

A libegő egy kiváló randihelyszín a városban, és a turisták körében is igen népszerű, nem is véletlen. Egy-egy városi séta során is beiktatható, de a Várnegyed akár önmagában is megér egy egész napos kirándulást – ahol a libegő csak hab a tortán.

A felvonón ülve egyszerűen káprázatos kilátás tárul szemünk elé, főleg akkor, ha tiszta az idő, hiszen ilyenkor még a pestszéli szántóföldek is láthatók. Az összesen 1040 m hosszú út során 262 m szintkülönbséget tehetünk meg mintegy 12 perc alatt. Bár a 12 perc nem hosszú idő, arra mégis tökéletes, hogy kicsit lelassulva, egymás társaságát élvezve nézzetek körbe a csodálatos és romantikus Budapesten.

 

Romantikus programok Budapest #3 – Romantikus hajózás a Dunán

Egy igazán egyedi és romantikus program hajózni a Dunán – akár nappal, vagy sötétedés után is. A Duna parton sétálva számos szogláltatót találunk erre a kisebb sétahajóktól kezdve az étkeztetést is biztosító hajókon át, sőt, ha költséghatékony romantikus programot keresel Budapesten még a BKV hajó is jó lehetőséget biztosíthat, igaz, annak design-ja kevésbé idilli.

A hajókázás során – programtól és célállomástól függően – láthatjátok más szemszögből csodálatos fővárosunkat: este a kivilágított épületek visszatükröződése a vízen például tökéletes háttéret biztosít az első csóknak is ugyan úgy, ahogy a jól összeszokott párok, házastársak számára is.

 

Romantikus programok Budapest #4 – Merülj el a habokban!

Ha hideg van, azért – ha meleg akkor pedig azért lehet tökéletes választás egy romantikus fürdőzés Budapesten. Fővárosunkban számos erre alkalmas hely található, amelyek közül az egyik legnépszerűbb a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda.

Attól függően érdemes választanotok helyszínt ha tetszik a fürdőzés mellett döntötök, hogy milyen típusú programra vágytok – az azonban biztos, hogy mindegy, hogy vidám strandolós napra vagy klasszikus romantikára vágytok egy melegvízű fürdőben, Budapesten megtaláljátok a tökéletes helyet!

 

Romantikus programok Budapest #5 – Csók a csókteremben, séta a Margit-szigeten

A Margit-sziget kétség kívül az egyik leggyönyörűbb hely, ahol önmagában egy nagy séta is tökéletes romantikus program Budapesten. Ha szeretnétek egész nap élvezni egymás társaságát, akkor is jó választás: hatalmas területét ugyanis nem lehet pár perc alatt végig sétálni. Számos látnivaló, romantikus zeg-zug és még egy kisállat simogató is található itt.

Ha a Margit-szigeten tett sétátokat szeretnéd valami igazán romantikus dologgal megkoronázni – a Víztoronyban található csókterem legendája tökéletes hátteret biztosít ennek. Ismerd meg a történetet, meséld el kedvesednek és vidd fel oda egy romantikus csókra!