7 tipp, hogy udvariasan viselkedj a pincérrel az étteremben

Az éttermek folyamatosan részei az életünknek. Legyen szó egy randevúról, egy üzleti vacsoráról, egy születésnapi ünnepségről, az étterem egy olyan hely, ami méltó helyszíne lehet a felsorolt eseményeknek. Mindannyian megtanuljuk már kiskorunkban az alapvető viselkedési normákat, ám nem árt az sem, ha mindenki tudja, hogy hogyan érdemes civilizáltan viselkedni egy étteremben, hiszen ez az a hely, ahova sűrűn fogunk járni az életünk során. Következő cikkünkben arra világítunk rá, hogy hogyan tudsz igazán udvarias lenni a pincéreddel!

Figyelj a pincérre!

Amikor asztalhoz ülsz, és a felszolgáló üdvözöl, hagyd abba a beszélgetést, szálljon le a telefonról és válaszolj kedvesen. Gondold végig, milyen érzés azoknak, akik rád várnak, amikor te éppen megvárakoztatod őket; nem teheted meg ezt az emberekkel, ezért próbáld meg ezt elkerülni az étteremben is.

 

Légy segítőkész, mikor italt rendelsz!

Egyértelműen fogalmazd meg mit szeretnél, hisz a pincér nem gondolatolvasó. Ha megkérdezik, kérsz-e bármit vacsora előtt nyugodtan mondd, ha nem.

 

Ha már megvan, hogy mit szeretnél, utána kérdezz az ételről

Mindenképp tedd fel kérdéseidet, különösen akkor, ha speciális diétán vagy, illetve ha valamilyen allergiád van.

 

Szólj, ha valami nincs rendben!

Mikor megérkezett az étel, a pincér általában 30 másodpercet vár, hogy legyen időd ellenőrizni az ételt. Ha valami nem stimmel itt az idő, hogy jelezd.

 

Légy kedves, mikor a pincér visszatér!

A kiszolgálás része, hogy időnként visszatér az asztalodhoz a pincér, ilyenkor ne légy udvariatlan, csak bólints ha minden rendben volt eddig.

 

Könnyítsd meg a pincéred dolgát!

Tedd a használt tányérokat/evőszközöket az asztal szélére, így jelentősen megkönnyítheted. pincér dolgát, mikor elszállítaná ezeket.

 

Adj borravalót!

Amennyiben megfelelő kiszolgálást kaptál ezt honoráld, 10 százaléknál ne adj kevesebbet!