Mészáros Pál Borvacsora a Városligetben

Örömmel jelentjük be, hogy az éttermünkben hamarosan egy különleges borvacsorán vehetnek részt! Az esemény fő attrakciójaként Mészáros Péter, a híres Szekszárdi borvidék egyik legismertebb borászcsaládjának tagja lesz jelen, aki bemutatja legjobb borait.

A Mészáros család évszázadok óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel, így minden egyes palack borukban az ő hagyományaikat és tapasztalataikat érezhetjük meg. A Mészáros Borház és Pince több mint 250 éves múlttal rendelkezik. A borok érlelése barrique és ászokhordókban történik, majd a löszben vájt pincékben optimális hőmérsékleten érlelődnek tovább.

A vacsora során lehetőség lesz arra, hogy találkozzunk magával Mészáros Péterrel is, aki személyesen mutatja be boraikat, és mesél a Szekszárdi borvidék különlegességeiről. Az este során a borok mellett finom fogásokat is felszolgálunk, hogy az ízek és az illatok harmonikus egységet alkossanak.

Nemcsak a borokat és az ételt kínáljuk, hanem az élményt és a lehetőséget, hogy belekóstolhassanak a Szekszárdi borvidék varázslatos világába. Ne maradjanak le erről az egyedülálló alkalomról, és foglalják le asztalukat még ma!

 

Menü

Amuse bouche

Mézes gomolya tartelette-ben
Irsai Olivér 2022

Meleg előétel

Tokhal lecsós újburgonyával
Kadarka Classic 2019

Főétel

Sous vide marhaoldalas polentával, feketeribizlis demi glace-szal
Hidaspetre Cabernet Franc Reserve 2019


Desszert

Mille feuille
Muscatello Gyöngyözőbor