Valentin-napi vacsora a Városligetben, romantikus környezetben

Különleges programot kerestek Valentin-napra? Valentin-napi vacsora a Városligetben, romantikus környezetben! Ismerd meg éttermünket a Városligetben, ahol egy igazán különleges menüsorral várjuk a szerelmeseket Valentin-napon!

 

Valentin-napi vacsora egy csodálatos környezetben

A Valentin-nap egy világszerte ünnepelt esemény. Ezen a napon a szerelmesek együtt ünnepelnek, és különleges programokat szerveznek, valamint megajándékozzák egymást néhány aprósággal. Érdemes megállni egy percre a rohanó hétköznapok közepetté, és időt szánni egymásra ezen a jeles napon.

Ha egy igazán romantikus és mesés helyszínen ünnepelnétek, nincs más dolgotok, mint asztalt foglalni éttermünkbe a lenti gombra kattintva, ahol Valentin-nap alkalmából egy különleges menüsorral várjuk a szerelmeseket.

 

Valentin-napi vacsora a Városliget Café & Restaurant-ban

Ha eljön a Valentin-nap, sokaknak nincs ötlete arra, hogy mivel lepje meg a párját. Egy újabb ékszer vagy egy kis édesség… Az unalmas ajándékok helyett inkább egy olyan meglepetést érdekes ajándékozni, ami feljethetetlen élményt nyújt. Egy romantikus Valentin-napi vacsora mindig jó választás, hiszen ilyenkor a finom falatok mellett egy kellemeset tudtok beszélgetni.

 

Ha a tökéletes vacsorahelyszínt keresed, ismerd meg éttermünket, a Városliget Café & Restaurantot, ahol Valentin-napon egy igazán különleges menüsorral várjuk a párokat! Éttermünk több részre tagolt, így zavartalanul ünnepelhetnek nálunk a párok, ráadásul élvezhetik a csodálatos kilátást a Városligeti tóra és a Vajdahunyad várára.

 

Városliget café terasza

 

A Valentin-nap történe

„Egyszer volt, hol nem volt…” kezdhetnénk a történetet, ha egy kitalált meséről lenne szó. A Valentin-nap (vagy Bálint-nap) azonban teljesen valós események eredményéül jött létre. A szerelmesek ünnepét sokan a világ legromantikusabb napjának tartják, ami azért különös, mert minden egy bizonyos Szent Bálint kegyetlen végzetével kezdődött.

Terni Szent Bálint 269-ben vált mártírrá (habár a pontos dátum eltér attól függően, hogy mely forrást vizsgálja az ember). A legenda szerint a római orvos papot megverték, megkövezték majd végül lefejezték. Hogy miért? Mert keresztény párokat adott össze egymással, és mert állítólag megpróbálta megtéríteni II. Claudius római császárt.

Történetének romantikus jellege miatt vált Szent Bálint a szerelmesek, a fiatalok és a házasságok védőszentjévé. Február 14-ét I. Geláz pápa nevezte ki Szent Bálint napjának. A történészek máig is vitatják, hogy az ünnepnap a pogány termékenységi ünnepséget, a Lupercaliát volt-e hivatott lecserélni. Az idő múlásával aztán a szent neve egyre romantikusabb értelmet nyert. Egy legenda szerint Bálint összebarátkozott (vagy beleszeretett) egy bíró vak lányába (vagy saját bebörtönzőjébe – a források sokban különböznek egymástól). Állítólag több titkos levelet is írt a lánynak, és mindegyiket „A te Valentined” aláírással zárta. Itt érdemes megjegyezni, hogy habár a magyarban Bálint néven emlegetjük a szentet, eredeti latin neve „Valentinius” volt.

Ahogy a szerelem kultusza egész Európában szétterjedt a középkorban, február közepéhez még több romantikus dologgal kezdték összekapcsolni az emberek. Geoffrey Chaucer XIV. századi költő például úgy jellemezte a Valentin-napot, hogy „ekkor választ magának társat minden madár”, habár nem ő volt az első, aki ezt a napot a szerelemmel hozta párhuzamba. Ez tehát az év legromantikusabb napjának története, azonban ennél sokkal többet nem igazán tudtunk meg Szent Bálintról. A katolikus egyház összesen tizenegy Szent Bálintot (vagyis Szent Valentint) jegyzett fel abban az időben, amikor Terni Szent Bálint is élt. Az élete történetét fedő ködöt tovább sűrűsíti, hogy a római katolikus egyház 1969-ben eltávolította a naptárából (habár ennek ellenére azóta is szentnek számít).