Téli programok Budapesten, amiket nem szabad kihagyni

Attól, hogy beköszönt a tél, még nem szabad lemondani a különleges, izgalmas programokról! A következőkben bemutatjuk a legjobb téli programokat Budapesten, melyek segítségével tökéletesen kiélvezhető ez a szezon!

 

 

Különleges téli programok beltéren

 

Különleges téli program finomságokkal egybekötve: lélekmelegítő italok egy különleges helyen

Egy finom forró csoki vagy egy meleg kávé mindig jól esik egy téli napon. Nálunk, a Városliget Café & Restaurant-an isteni frissítőkkel, forró italokkal várjuk vendégeinket a téli időszakban is! Az étteremben persze egy finom vacsora elfogyasztására is van lehetőség, az ételek minőségi alapanyagokból készülnek, az étlapon pedig számtalan ételkülönlegességet találunk.

 

Téli program a tökéletes kikapcsolódásért: fürdőzés egy különleges helyen

Budapest kétségtelenül a világ egyik termálközpontja. Ezen létesítmények már megjelenésükben is romantikát árasztanak magukból, de a fürdőzés élményét is egészen egyedivé teszik. Egy kevésbé mozgalmas, sokkal inkább pihentető nap érdekében érdemes a főváros valamelyik gyógyító erejű fürdőjét felkeresni, és hagyni, hogy a termálvíz minden feszültséget elmosson.

 

Téli programok Budapesten, a szabadban

 

Egy szórakoztató téli program: korcsolyázás a Városligetben

A Városligeti Műjégpálya Európa egyik legnagyobb korcsolyapályája. A Műjégpálya 1870. január 29-én nyitotta meg először a kapuit a korcsolyázni vágyó emberek előtt. A hivatalos megnyitó Rudolf koronaherceg társaságában zajlott. A megnyitása azonban nem volt egy egyszerű feladat, ugyanis a Pesti Korcsolyázó Egyletnek kitartó közbenjárása után kapott csak engedélyt a városi tanácstól, hogy minden télen a tó egyik részét korcsolyapályaként használhassák.

 

A klasszikus téli téli program: séta a városban

A legegyszerűbb, legolcsóbb, és gyakran a legmegfelelőbb megoldás egyszerűen csak sétálgatni egy kicsit a városban, és meglátogatni a legromantikusabb nyilvános látnivalókat. A Városliget és a Duna-part különösen jó célpontok.